Dzika Kuchnia z URSĄ i Biwakiem z Radiem Rzeszów

W najbliższy wtorek, 30 czerwca 2015 r., w Centrum Ursa Maior w Uhercach Mineralnych, odbędzie się druga edycja fantastycznej imprezy „POSMAKUJ Dzikiej Kuchni z URSĄ”. Wstęp wolny, zaczynamy o 9.00. Potrawy i piwo za odpłatnością. Potrawy sporządzone z dzikich roślin, warzyw, grzybów i owoców będą łączone z piwami warzonymi przez Bieszczadzką Wytwórnię Piwa. Imprezę uświetni wizyta Biwaku z Radiem Rzeszów, które przeprowadzi relację na żywo z tego wydarzenia!

Tym razem cztery żywioły połączą się w jedyne i niespotykane wcześniej menu:


1. Bieszczady – zaopatrzą nas w jadalne rośliny występujące tuż obok nas,
2. Przedstawiciele POSMAKUJ – nagradzanej świetnej restauracji z Krosna przygotują dla was potrawy. Jak sami mówią: „Menu będzie zależało od tego, co uda nam się nazbierać na polach i w lasach i na razie nie ujawniamy potraw”
3. Agnieszka Łopata – piwowarka i właścicielka Ursa Maior dopasuje do potraw klasyczne piwa wytwarzane w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa.
4. o 9.30 ze stacji w Uhercach wyruszy specjalny kurs Bieszczadzkich Drezyn Kolejowych w megapromocyjnej cenie 5 zł od osoby! Drezyny kończą bieg przy Ursa Maior.

Całość okraszona będzie świetną muzyką oraz porządną dawką oryginalnego humoru serwowanego przez ekipę browaru Ursa Maior.

No votes yet.
Please wait...