Podkarpackie w dobrej kulinarnej (o)cenie

W jesiennym wydaniu ogólnopolskiego magazynu „SlowLife Food & Garden” tekst Jolanty Kamińskiej, który opowiada o podkarpackich klimatach, tradycyjnych kulinariach i ludziach te rzeczy tworzących. Już sam lid jest bardzo zachęcający: „Ta kraina jest strzałem w dziesiątkę dla turystów zmęczonych utartymi szlakami, oklepanymi zabytkami, walącymi po oczach reklamami i bilbordami, miejskim hałasem. Wydaje ci się, że nad skromną Polskę B wolisz hotelową opcję „all inclusive” i wylegiwanie przy basenie z drinkiem w ręku? Podkarpacie cię nawróci.”

A w materiale o bieszczadzkich i pogórzańskich obiektach na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki: Karczmie Pod Semaforem w Bachórzu, Karczmie Jadło Karpackie w Sanoku, Agroturystyce Szymkówka Krzysztofa Antoniszaka w Cisnej, Chacie Wędrowca w Wetlinie, Karczmie Wilcza Jama w Smolniku, Zajeździe Pod Caryńską w Ustrzykach Górnych, Kawiarni Młyn w Ustrzykach Dolnych i Dworze Kombornia z jej Salonem Win Karpackich.

Magazynu szukajcie w salonach prasowych i czytajcie na naprawdę warto.

Krzysztof Zieliński
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia “Pro Carpathia”

Nie ma jeszcze głosów.
Proszę czekać...